ΣΗΜΕΡΑ:

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ESPACIOUNO

αυτοσχεδιασμοι με κειμενα και μεταηχους

Σάββατο 17.01 (21:30)

METASOUND GROUP PROJECT (www.metasound.gr)

Η Ομάδα μεταήχων (Metasound Group Project) χρησιμοποιεί αυτοσχέδια όργανα από καθημερινά αντικείμενα. Έχει παρουσιάσει όργανα από όλο τον κόσμο και έχει χρησιμοποιήσει πολλές καινούργιες επινοήσεις, όπως την χαρακτηριστική "δοξοτή απλώστρα".

Ξεκινώντας από εργαστηριακές ακαδημαϊκές αναζητήσεις, το project "Ομάδα Μεταήχων" δεν έχει τα αυτοσχέδια όργανα ως αυτοσκοπό, παρ' όλα αυτά τα μελετάει τεχνικά μέχρι τα "όριά" τους. Είναι μια δημιουργική αναζήτηση στην οποία καλείται "ο ήχος να μιλήσει για τον ήχο" να γίνει δηλαδή ένας "μεταήχος". Στο project έχουν συμμετάσχει μουσικοί, εκπαιδευτικοί, σπουδαστές αλλά και εικαστικοί καλλιτέχνες, σε μια πορεία δια μέσου αιθουσών συναυλιών αλλά και διαλέξεων.

Οι ήχοι, άλλοτε στη σκηνή άλλοτε σε εγκαταστάσεις (installations), γεννιoύνται από καθημερινά αντικείμενα αλλά δεν είναι απαραίτητα καθημερινοί. Μπορεί, όμως, ο καθένας μας να τυς κατακτήσει γιατί τα (ηχητικά) μέσα βρίσκονται δίπλα μας. Το project των μεταήχων προεκτείνεται στο διαδίκτυο στον πολυμεσικό ιστοχώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου