ΣΗΜΕΡΑ:

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ESPACIOUNO

περι ESPACIOUNO

από τη συνέντευξη στο ρ.σ. 9.58 (16.01.2009):

αφίσα: κάνε κλικ για μεγέθυνση στο ίδιο παράθυρο

Tο Espacio Uno / Χώρος Ένα είναι ένα project που υλοποιείται τον Ιανουάριο του 2009 (10/01-01/02) στο Studio Κοιτώνες του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα στην Καλαμαριά από την ομάδα Nomeolvides.Co. Αποτελεί συνέχεια των εκδηλώσεων του Espacio Cero / Χώρος Μηδέν που πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2008 πάλι στο Studio Κοιτώνες.


Η ομάδα Nomeolvides.Co / Μημελησμόνει είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση που δημιουργήθηκε το 2008 για να καλύψει τις ανάγκες του EspacioCero. Αποτελείται από άτομα που έρχονται από την Ελλάδα και την Ισπανία, ανθρώπους που συναντήθηκαν από διαφορετικούς "χώρους", ανταλλάσσουν απόψεις και συνεργάζονται με στόχο να φτιάξουν έναν ανοιχτό χώρο / espacio δημιουργίας, όπου θεατές και καλλιτέχνες να μπορούν να λειτουργούν διαδραστικά.

Η ομάδα στοχεύει στην αλληλεπίδραση ανάμεσα σε διαφορετικές τέχνες και τρόπους έκφρασης επιδιώκοντας να δημιουργήσει "χώρους" συνάντησης όπου η μουσική, ο χορός, η ζωγραφική, η φωτογραφία, η λογοτεχνία να συνδιαλέγονται μεταξύ τους.

Μέσα από τις διάφορες δράσεις που φιλοξενούνται στο Espacio Uno διαμορφώνεται μια πρόταση-πρόκληση στα όρια των αισθήσεων που δοκιμάζει νέους συνδυασμούς ιδεών. Η συναισθησία είναι μείξη των αισθήσεων. Έχετε δει τα χρώματα ενός ήχου ή ενός αριθμού; Έχετε ακούσει τη μελωδία ενός χρώματος; Ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε η διέγερση μιας αίσθησης να αφυπνίζει εμπειρίες σε μιαν άλλη.

Με αφετηρία λοιπόν τη ζωγραφική, τη μουσική, το χορό και όχημα τη συναισθησία επιδιώκουμε να καταργήσουμε τα στεγανά και μέσα από τη σύγκλιση των αισθήσεων να δημιουργήσουμε ένα μωσαϊκό ιδεών και συναισθημάτων.

ya estamooooooooooooos!!!!!

πρόγραμμα: κάνε κλικ για μεγέθυνση στο ίδιο παράθυρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου