ΣΗΜΕΡΑ:

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ESPACIOUNO

προγραμμα ΚΥΡΙΑΚΗΣ 11.01


12:00 - 15:00 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 2

Μάθημα ζωγραφικής από τους ζωγράφους Arturo Lacal Ruiz, Μαρία Φωτεινάκη με θέμα τον κόσμο των αισθήσεων. (περισσότερα...)

21:00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ YEDEN
Efren Lopez (Tar, Ούτι, Σαζ)
Ελένη Καλλιμοπούλου (Πολίτικη Λύρα, Kamanche)
Χρήστος Μπάρμπας (Νέυ, Καβάλ)
Πάνος Πούλος (Λάφτα, Σαζ)
Θωμάς Κωστούλας (Μπεντίρ, Νταούλι)
(περισσότερα...)

το μουσικό σχήμα YEDEN

από τη συναλία της Κυριακής 11.01 (21:00)
Το μουσικό σχήμα Yeden παρουσιάζει μια διαφορετική προσέγγιση των μουσικών από τα Βαλκάνια και την Ανατολή βασισμένη σε σύγχρονες συνθέσεις και παραδοσιακές μελωδίες.
Διαφοροποιεί τον καλλιτεχνικό του προσανατολισμό από την πλειοψηφία των μουσικών σχημάτων στην Ελλάδα σήμερα, τα οποία είτε αρκούνται να παρουσιαζουν ένα πιστό αντίγραφο της "παραδοσιακής" μουσικής είτε συνθέτουν νέες μουσικές οι οποίες περισσότερο πηγάζουν από μια προσωπική έμπνευση και γι' αυτό έχουν μια επιφανειακή μόνο σχέση με τη μουσική παράδοση της Ελλάδας και του ευρύτερου γεωγραφικού χώρου (Βαλκάνια, Ευρώπη, Μέση Ανατολή).

Μια δημιουργική σχέση με την παράδοσιακή μουσική και γενικότερα όλες τις μουσικές απαιτεί από τη μια προσήλωση στην ιδιαιτερότητα της κάθε μουσικής γλώσσας κάθε τόπου και κοινωνίας αλλα κι απ' την άλλη την προσωπική δημιουργία η οποία θα κάνει "σύγχρονο" τον μουσικό ήχο.
Με αυτό τον τρόπο οι μουσικοί του Yeden ανοίγονται σε μουσικά ακούσματα τόσο από την παράδοση της Ελλάδας, των βαλκανίων, της Τουρκίας, του Αφγανιστάν, της Ινδίας όσο και της ευρωπαικής τζαζ, δημιουργώντας ένα δικό τους προσωπικό ήχο ο οποίος εκδηλώνεται μέσα από νέες πρωτότυπες συνθέσεις.

Efren Lopez (Tar, Ούτι, Σαζ)
http://www.myspace.com/efrenlopezmusic

Ελένη Καλλιμοπούλου (Πολίτικη Λύρα, Kamanche)
http://www.myspace.com/elenikallimopoulou

Χρήστος Μπάρμπας (Νέυ, Καβάλ)
http://www.myspace.com/christosbarbas

Πάνος Πούλος (Λάφτα, Σαζ)

Θωμάς Κωστούλας (Μπεντίρ, Νταούλι)
http://www.myspace.com/thomaskostoulas