ΣΗΜΕΡΑ:

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ESPACIOUNO

περι ESPACIOUNO

από τη συνέντευξη στο ρ.σ. 9.58 (16.01.2009):

αφίσα: κάνε κλικ για μεγέθυνση στο ίδιο παράθυρο

Tο Espacio Uno / Χώρος Ένα είναι ένα project που υλοποιείται τον Ιανουάριο του 2009 (10/01-01/02) στο Studio Κοιτώνες του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα στην Καλαμαριά από την ομάδα Nomeolvides.Co. Αποτελεί συνέχεια των εκδηλώσεων του Espacio Cero / Χώρος Μηδέν που πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2008 πάλι στο Studio Κοιτώνες.


Η ομάδα Nomeolvides.Co / Μημελησμόνει είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση που δημιουργήθηκε το 2008 για να καλύψει τις ανάγκες του EspacioCero. Αποτελείται από άτομα που έρχονται από την Ελλάδα και την Ισπανία, ανθρώπους που συναντήθηκαν από διαφορετικούς "χώρους", ανταλλάσσουν απόψεις και συνεργάζονται με στόχο να φτιάξουν έναν ανοιχτό χώρο / espacio δημιουργίας, όπου θεατές και καλλιτέχνες να μπορούν να λειτουργούν διαδραστικά.

Η ομάδα στοχεύει στην αλληλεπίδραση ανάμεσα σε διαφορετικές τέχνες και τρόπους έκφρασης επιδιώκοντας να δημιουργήσει "χώρους" συνάντησης όπου η μουσική, ο χορός, η ζωγραφική, η φωτογραφία, η λογοτεχνία να συνδιαλέγονται μεταξύ τους.

Μέσα από τις διάφορες δράσεις που φιλοξενούνται στο Espacio Uno διαμορφώνεται μια πρόταση-πρόκληση στα όρια των αισθήσεων που δοκιμάζει νέους συνδυασμούς ιδεών. Η συναισθησία είναι μείξη των αισθήσεων. Έχετε δει τα χρώματα ενός ήχου ή ενός αριθμού; Έχετε ακούσει τη μελωδία ενός χρώματος; Ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε η διέγερση μιας αίσθησης να αφυπνίζει εμπειρίες σε μιαν άλλη.

Με αφετηρία λοιπόν τη ζωγραφική, τη μουσική, το χορό και όχημα τη συναισθησία επιδιώκουμε να καταργήσουμε τα στεγανά και μέσα από τη σύγκλιση των αισθήσεων να δημιουργήσουμε ένα μωσαϊκό ιδεών και συναισθημάτων.

ya estamooooooooooooos!!!!!

πρόγραμμα: κάνε κλικ για μεγέθυνση στο ίδιο παράθυρο

απο τα εγκαινια - εκθεσεις

Σαββάτο 10.01 (20:00)

...από την έκθεση φωτογραφίας
Αλεξάνδρας Κάβουρα - Βαγγέλη Γρηγορόπουλου
...περισσότερα για την έκθεση φωτογραφίας


...από το χορευτικό ΚΙΚΙ+ΒΟUBA


...από την έκθεση ζωγραφικής των
Arturo Lacal Ruiz, Μαρίας Φωτεινάκη, Λέας Καββαδία
...περισσότερα για την έκθεση του Arturo Lacal Ruiz
...περισσότερα για την έκθεση της Μαρίας Φωτεινάκη
...περισσότερα για την έκθεση της Λέας Καββαδία


...από τη συναυλία των TANGO CUENTOS

+ΚΙΝΗΣΗ

Έκθεση φωτογραφίας
της Αλεξάνδρας Κάβουρα και του Βαγγέλη Γρηγορόπουλου

http://www.bestofgymnastics.com

Ρυθμός.....--.....Κίνηση.....--.....Έκφραση

Παραστάσεις από Γυμναστική, Θέατρο, Break Dance και Χορό, αποσπασμένες από το φυσικό τους περιβάλλον, ανεξάρτητες τόπου και χρόνου καλύπτουν ένα φάσμα συναισθημάτων και εικόνων φανταστικών. Η έκφραση του σώματος δημιουργεί μια νέα +κινητική ιστορία την οποία και αφηγείται.

Η Αλεξάνδρα Κάβουρα σπούδασε φωτογραφία στο University of Wolvehampton, ασχολήθηκε με το ντοκουμέντο και τους τελευταίους 15 μήνες συνεργάζεται με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία.

Ο Βαγγέλης Γρηγορόπουλος σπούδασε γραφιστική στο Coventry University και ασχολείται κυρίως με τη γραφιστική εφαρμογή στην ψηφιακή φωτογραφία.

Αυτή είναι η δεύτερη κοινή τους έκθεση.

Στα πλαίσια του ESPACIOUNO πωλείται ξεχωριστά και σε περιορισμένα αντίτυπα, πλάι στα έργα τους, η πρώτη τους έκδοση, το επίσημο Λεύκωμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ρυθμικής Γυμναστικής.

Arturo

Έκθεση ζωγραφικής
του Arturo Lacal Ruiz


Ο Arturo Lacal Ruiz παρουσιάζει μια ενότητα έργων που είναι εμπνευσμένα από το λογοτεχνικό έργο του λατινοαμερικάνου συγγραφέα Julio Cortasar “Το Κουτσό” (La Rayuela).
Φύλλα, ...... γυάλα με ψάρια, ο Ροκαμαδούρ, ομπρέλες, ...... δίσκοι βινιλίου είναι αντικείμενα που συγκροτούν τον μαγικό κόσμο της Μάγα, κεντρικό πρόσωπο του μυθιστορήματος.

Οι εικόνες των αντικειμένων δημιουργούν ένα κόσμο ποιητικό που μέσα από το βλέμμα του καλλιτέχνη μας μεταφέρουν στον κόσμο του μυθιστορήματος, αφηγούνται την προσωπική ιστορία της Μάγα ενώ ταυτόχρονα δίνουν την ελευθερία στο θεατή να συνθέσει τη δική του ιστορία.

Σ’ αυτή την ενότητα έργων ο Arturo Lacal Ruiz δοκιμάζει εναλλακτικές εικονογραφικές τεχνικές με χρώματα και ύλες που δεν περιορίζονται στη δυσδιάστατη επιφάνεια του καμβά, αλλά με έντονη πλαστικότητα αγγίζουν τα όρια της τρίτης διάστασης.


Ο Arturo Lacal Ruiz σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Βαλένθια. Για τέσσερα χρόνια έζησε στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα ζει και εργάζεται στη Βαρκελώνη.

Μαρία

Έκθεση ζωγραφικής
της Μαρίας Φωτεινάκη


Το έργο της Μαρίας Φωτεινάκη αποτελεί μια μορφή αναζήτησης, της οποίας ζητούμενο δεν είναι το αντικείμενο αλλά η εφευρετικότητα και η δημιουργική διαδικασία.
Ξεκινώντας από αυθόρμητες πινελιές χτίζει σταδιακά ένα σύνολο πλούσιο σε χρώμα, που εκτείνεται πέρα από την απλή περιγραφή εικόνων της καθημερινότητας.
Εκρήξεις χρώματος προκαλούν συνειρμούς από εικόνες που ξυπνούν αναμνήσεις και συναισθήματα ανοίγοντας ένα παράθυρο στη φαντασία.

Η Μαρία Φωτεινάκη, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Lea

Έκθεση ζωγραφικής
της Λέα Καββαδία




περισσοτερες φωτογραφιες απο το ... ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ

... για επιστροφή στο ... ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ





... για επιστροφή στο ... ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ